סיוע סיעודי לניצולי השואה

אתם לא לבד! עומדים לרשותכם גורמים רבים שיסייעו לכם לקבל את הסיוע המגיע לכם ולחיות חיים איכותיים יותר.

הקרן לרווחת נפגעי השואה היא הגוף היחיד (מעבר להקצאת שעות הסיעוד מטעם הביטוח הלאומי) המעניק עוד 9 שעות סיעוד שבועיות. ניצולי השואה הם דור הולך ונעלם, שעבר במהלך מלחמת העולם השנייה תופת בל תתואר.

הסיוע הסיעודי מאפשר לניצולי השואה להמשיך לחיות בביתם ובסביבה המוכרת להם, באמצעות מטפל סיעודי. זו עזרה חיונית שמוכיחה את עצמה כמיטיבה ותורמת משמעותית לאיכות חייו של ניצול השואה, לבריאותו הפיזית, הנפשית והקוגניטיבית.

קיימות שתי תוכניות שירותי סיעוד

  • סיעוד לטווח ארוך
  • סיעוד מידי לפרקי זמן קצרים ונקודתיים

סיעוד ארוך טווח

הקרן לרווחת נפגעי השואה מפעילה את התוכנית לסיעוד ארוך טווח – מתן תוספת 9 שעות שבועיות) עבור ועידת התביעות והרשות לזכויות ניצולי השואה, במימוש זכאות של תוספת תשע שעות סיעוד שבועיות, בנוסף לשעות סיעוד המוענקות על ידי המוסד לביטוח לאומי. הקרן לרווחת נפגעי השואה מבצעת התקשרויות עם ספקי הסיעוד השונים, על-פי בחירת הניצול, ואלו שולחים מטפלים סיעודיים לבתי ניצולי השואה העומדים בקריטריונים.

תנאי הזכאות:

  • הכרה כניצול שואה על ידי אחד הגופים הרשמיים: הרשות לזכויות ניצולי השואה, ועידת התביעות, והלשכה לפיצויים אישיים (B.E.G)
 

בנוסף עונה על אחד מהקריטריונים הבאים:

  • זכאות על ידי המוסד לביטוח לאומי לגמלת סיעוד באמצעות ספקי הסיעוד, ברמות 3 (רק בניקוד תלות מזכה 6 במבחן ה-ADL),
    4, 5 ו-6 מלאות (ללא הפחתה בגין הכנסות)."
  • זכאות לקצבת שר"מ (שירותים מיוחדים) בהיקף 112% ומעלה.
  • זכאות לשעות "עזרה לזולת" מטעם משרד הביטחון בהיקף של 66 שעות חודשיות ומעלה.
  • מגורים בבית/דיור מוגן במחלקה לעצמאיים (לא ניתן לקבל את השירות במוסד שיקומי, בית אבות, מוסד סיעודי, דיור מוגן במחלקות לתשושים או סיעודיים, או כל מוסד שאינו מפוקח.)
 

שימו לב להערות הבאות:

התחלת השירות – אין צורך להגיש טפסים! אחת לחודש מקבלת הקרן לרווחת נפגעי השואה, רשימת זכאים חדשים ופונה לחברות הסיעוד לעדכון אודות הזכאות. במידה והנכם עומדים בשלושת הקריטריונים לעיל – ניתן לברר מול ספק הסיעוד שלכם אודות הזכאות. במידה ולא קיבלתם עדכון מהספק – יש ליצור קשר עם הקרן לרווחת נפגעי השואה לבירור הזכאות במוקד הטלפוני הפועל א'-ה' בשעות 8:00-16:00 03-6090866.

גמלה בכסף – שירות זה לא ניתן על-ידי הקרן! תוספת תשע השעות השבועיות ניתנת בהלימה לאופן קבלת השעות מהביטוח הלאומי, רק עבור זכאים לגמלה כספית מלאה מהביטוח הלאומי – תוכלו לקבל את תוספת תשע השעות כגמלה כספית מועידת התביעות או הרשות לזכויות ניצולי השואה.

בנושא זה יש לפנות ישירות לרשות לזכויות ניצולי השואה בטלפון: *5105 או לוועידת התביעות בטלפון: 03-5194400. אם אתם זכאים לגמלה בעין או משולבת, את תוספת תשע השעות תוכלו לקבל אך ורק בעין באמצעות הקרן לרווחת נפגעי השואה.

זכאי שר"מ העומדים בקריטריונים – יש למלא את נספח א' ולצרף את הטפסים הנדרשים ולשלוח לקרן.

זכאי עזרה לזולת העומדים בקריטריונים – יש למלא את טופס סיעוד + נספח א' ולצרף את הטפסים הנדרשים ולשלוח לקרן.


 

סול"ם – סיוע סיעודי קצר מועד (לאחר אשפוז ובקהילה)

תוכניות סול"ם לאחר אשפוז ובקהילה ממומנות על ידי הרשות לזכויות ניצולי השואה, מופעלות על ידי הקרן לרווחת נפגעי השואה.
במסגרת התכנית, ניצולי שואה המתגוררים בקהילה, ללא חוק סיעוד ונמצאים במצב חולי או משבר חדש, או ניצולי שואה המתגוררים בקהילה ועומדים לקראת שחרור מאשפוז בבית חולים, העומדים בקריטריונים המפורטים מטה, עשויים להיות זכאים לקבל עד 50 שעות סיעוד בביתם למשך חודשיים.

תכנית זו מאופיינת במענה מהיר ככל הניתן עקב מצבו המורכב של ניצול השואה.
הבקשה מוגשת וממולאת על ידי העובדים הסוציאליים, העובדים בשירותי הבריאות (בקופות החולים) בקהילה או בבתי החולים, בהתאמה ובכפוף להמלצתם, בצירוף המלצת רופא.ה לסיוע על פי עמידה בקריטריונים.

הבקשות מוגשות אך ורק על ידי העובדים הסוציאליים בבתי החולים או במרפאות בקהילה. לפרטים נוספים יש לפנות לעובד הסוציאלי הרלוונטי.

קריטריונים לזכאות לשתי התוכניות:

  • הכרה כניצול שואה ע"י הרשות לזכויות ניצולי השואה בלבד.
  • הכנסותיו של הפונה אינן עולות על רף 'זכאי לתגמול מוגדל לפי הכנסה' כמוגדר ע"י הרשות לזכויות ניצולי השואה ומתעדכן מעת לעת (רף ההכנסה כיום עומד על 11,105 ₪). לא כולל רנטות ותגמולים, אך כן כולל הכנסות מהביטוח הלאומי.
  • הפונה אינו מקבל גמלת סיעוד מהביטוח הלאומי/שר"ם/עזרה לזולת.
  • הפונה מבוטח על ידי אחת מארבעת קופות החולים.
  • הפונה גר בביתו או בדיור מוגן ושם עתיד לקבל את השירות.
  • המלצה חתומה על גבי טפסים של רופא.ה ועו"ס מקופת חולים/בית חולים (בהתאמה לתכנית) לגבי הצורך בעזרה סיעודית זמנית, בעקבות ירידה/פגיעה חדשה בתפקודו היומיומי ובסול"ם בקהילה – פירוט אודות נסיבות הבקשה.

ניתן לקבל עד ארבע בקשות בשנה עבור כל אחד מהאפיקים: שתי בקשות באפיק סול"ם בקהילה ושתי בקשות בקצר מועד-בי"ח. ובלבד שיעברו שלושה חודשים בין התחייבות אחת לשנייה.

הדרישות עבור תכנית סול"ם לאחר אשפוז

  • הפונה נמצא באשפוז בבית החולים ובסמוך למועד שחרורו.
 

הדרישות עבור תכנית סול"ם בקהילה

  • עמידה באחד מהקריטריונים הרפואיים המפורטים אצל העו"ס.

שותפים לדרך

תפריט נגישות

רגע לפני עזיבתך את האתר, נודה לך על הצטרפות לעיגול לטובה עבור הקרן לרווחת נפגעי השואה. 30 שניות, והאגורות בכל קנייה יתחילו להתעגל לטובת סיוע לניצולי שואה החיים בישראל.